Numele meu este Carmina Nițescu și sunt în primul rând OM.

Un OM liber, călător, pasionat de dezvoltare personală, vin și de turism. Construiesc în fiecare zi câte ceva și iubesc absolut fiecare moment.

Cu o experiență de 16 ani, sunt antreprenor în turism iar în ultimii 9 ani am lucrat cu companii de turism ca și consultant de dezvoltare de strategii de marketing, comunicare, vânzări și social media.

Dețin multiple certificări în turism, leadership, business și comunicare, acestea conferindu-mi cadrul cel mai potrivit pentru a îmbina cunoștințele dobândite cu experiența acumulată și ofer sevicii ireproșabile companiilor cu care lucrez.

Colaborez constant cu companii de turism precum agenții de turism, touroperatori, unități de cazare, asociații de turism, dar și cu companii din domenii conexe turismului precum restaurante, cafenele, wine bar-uri, centre SPA, furnizori de activități de agrement.

Creez concepte de călătorie, precum: #GreekExplorer, #RomaniaAutentica, #FotoExpeditia, #PovestiCuScortisoara, #CalatoriiCulinare, #TravelCaffe, #DeltaExplorer, #HorseRidingAdventure.

Îmi plac oamenii iar activitatea mi-am dedicat-o lor întotdeauna. Atât în trecut cât și în prezent:

 • la începutul carierei mele am deschis o agenție de turism pentru a oferi vacanțe celor care mi-au trecut pragul
 • am fost consultant de turism în cadrul mai multor agenții de turism și am recomandat locurile de vacanță potrivite pentru fiecare persoană în parte
 • am fost alături de colegii mei atunci când au avut nevoie de ajutor indiferent în ceea ce consta jobul meu și cât timp “liber” aveam
 • atunci când fac o analiză de business pentru a ajuta compania respectivă să se poziționeze și mai apoi să se diferențieze de alte companii din industrie orientându-se către client
 • atunci când am creat conceptul de “dezvoltare personală prin călătorii și experiențe” și am hotărât să duc vacanțele de grup la un alt nivel
 • atunci când construiesc vacanțe tematice pentru că fiecare participant să rămână cu ceva din experiența respectivă (exemple – taberele Călătorii Culinare, #ExploreazaDelta, #FotoExpeditia, #PovestiCuScortisoara, #DeltaExplorer, #HorseRidingAdventure & #WineExplorer)
 • atunci când pun la cale un proiect alături de colegii mei și atunci când simt cum fiecare mai pune o cărămidă pentru a crea ceva frumos și util celor din jur ( de exemplu, proiectul Turism Market)
 • atunci când pun la cale evenimente care să ajute România să fie văzută cu alți ochi chiar de locuitorii ei (exemplu proiectul Călător Pe Valea Prahovei, Relaxare și Vitalitate, #RomaniaAutentica – Mărginimea Sibiului și Valea Hârtibaciului, #RomaniaAutentica la Potcoava)
 • atunci când organizez workshopuri și traininguri în turism sau de dezvoltare personală în ideea că educația continuă este esențială și utilă oricărei persoane (indiferent de vârstă și pregătire profesională)

Pregătirea mea profesională însumează astăzi mai multe specializări:

 • Absolventă a facultății de Drept și a unui Mater de Dreptul Afacerilor
 • Manager în activitățile de turism
 • NLP Master Practitioner
 • Trainer autorizat CNFPA
 • Toastmasters Competent Leader
 • Life & Career Coach
 • WSET Level 1, Level 2 & Level 3 (Wine & Spirit Education Trust)

Cariera mea în turism a început în 2006, moment în care am deschis și am dezvoltat o agenție de turism. A fost o perioadă de care îmi amintesc cu plăcere, o perioadă în care știu că am construit ceva frumos și am învățat o mulțime de lucruri. Este perioada de care îmi amintesc cu cel mai mult drag atunci când privesc înapoi.

În perioada februarie 2011- mai 2013 am făcut parte din una din cele mai bune echipe de turism din România, TUI TravelCenter – Eurolines (actual Dertour în România), locul în care am învățat ce înseamnă lucrul în echipă și cât de importantă este munca fiecărei persoane pentru reușită.

Din mai 2013, după 8 ani de lucrat în agenții de turism, am pornit pe calea freelancingului având o dorință în fața ochilor: aceea de a deveni antreprenor. Este o provocare pentru mine și un vis realizat!

Astăzi ofer servicii de marketing, comunicare și vânzări pentru companiile de turism, sunt trainer, organizez evenimente tematice atât în cadrul proiectelor proprii cât și pentru alte companii. Pe lângă toate acestea călătoresc cât de mult pot și scriu impresiile de călătorie pe blogul TravelWithaSmile.net. Totodată, din 2015 până în prezent am cunoscut lumea vinului, mi-am descoperit o nouă pasiune și am lansat în 2020 proiectul Winesday.ro dedicat celor care au fost mereu curioși în ale vinului, însă nu au îndrăznit să întrebe.  Anul 2022 a venit și el cu o nouă provocare: am lansat Winesday App, prima aplicație mobilă de turism și vin din România ce este dedicată iubitorilor de vin și călătorii, este disponibilă în limba română și engleză și se poate descarcă gratuit atât pe iOS cât și pe Android, de aici.

Viata mea s-a schimbat foarte mult de cand am pornit pe calea antreprenoriatului si am acumulat o experienta si mai bogata datorita faptului ca lucrez cu oameni diferiti din industria turismului.

Pe scurt, activitatea de antreprenor pe care o am astăzi se poate traduce așa- sunt:

 • Marketing,  comunicare și vânzări în turism
 • Wine Adventurer
 • Travel & Events Planner
 • Trainer
 • Călător

Leave a Reply